Glasadvies

Glasadvies


De nauwkeurigheid van onze oogmeetapparatuur is onovertroffen. Zelfs de meetapparatuur in veel ziekenhuizen kan uw ogen niet zo gedetailleerd onderzoeken. Naar aanleiding van de meetgegevens laten we brillenglazen op maat maken voor elk type bril en voor elk montuur. U kunt kiezen uit verschillende kwaliteits- en prijsklassen, waarvan we u de verschillende eigenschappen kunnen laten zien en ervaren.

Multifocale glazen

Multifocale glazen


In multifocale glazen zijn meerdere sterktes ingeslepen. Met één bril heeft u zo uw specifieke maatwerkcorrecties voor zowel dichtbij zien als voor veraf zien. Bij een multifocaal glas verloopt de sterkte geleidelijk van boven in het glas (veraf kijken ) naar onder in het glas (het leesgedeelte). Het grote voordeel is dat u niet steeds uw leesbril op en af hoeft te zetten. Een multifocaal glas ziet er verder precies hetzelfde uit als een enkelvoudig glas. Niemand ziet van de buitenkant iets van de meervoudige correctie in uw bril.

Multifocale glazen worden het meest gedragen door mensen boven de 40 jaar. Rond deze leeftijd wordt het scherp zien op korte afstand minder. Door dit natuurlijke proces heeft bijna iedereen die ouder wordt op een bpaald moment een nabij-correctie nodig. U kunt er dan voor kiezen om een leesbril te gebruiken, maar wanneer u niet steeds de leesbril op en af wilt zetten, kunt u kiezen voor een multifocaal glas.


Kwaliteitskeuze multifocaal

Kwaliteitskeuze multifocaal


Bij elk multifocaal glas is er een gebied waar het beeld iets minder scherp is. Dit minder scherpe gebied ontstaat doordat een multifocaal glas vloeiend overgaat van veraf naar nabij zonder hinderlijke scheidingslijnen. Dit minder scherpe gebied is onvermijdelijk, maar hogere kwaliteitsglazen weten dit gebied tot een minimum te beperken. Zo houdt u meer ruimte in uw glas over om scherp mee te kunnen kijken. Verder spelen andere kleine verschillen een rol bij de keuze van uw glaskwaliteit. We bieden drie kwaliteitscategorieën aan in multifocale glazen, waarbij we aantekenen dat alle glazen zijn voorzien van de best mogelijke coating.


Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen


Wanneer we bij Basseleur Optiek praten over glazen, hebben wij het altijd over kunststof glazen. Enkelvoudige kunststof glazen zijn brillenglazen met één sterkte. De glazen kunnen wel cilinders of prisma’s bevatten maar geen verloop in sterkte. Bij Basseleur Optiek kunt u uit verschillende enkelvoudige kunststof glazen kiezen. Wij verkopen standaard enkelvoudige glazen en meer moderne merkglazen.


Garantie Rodenstock

Garantie Rodenstock


Rodenstock staat voor eersteklas kwaliteit. De glazen van Rodenstock dragen dan ook bij aan goed zicht en houden daarbij optimaal rekening met de esthetische aspecten. Met Rodenstock heeft u de zekerheid en de service van een groot merk. Zo is er het Rodenstock Plusprogramma, de 6-maanden Gewenningsgarantie voor alle Rodenstock multifocaalglazen, de 24-maanden Kwaliteitsgarantie en de Traveller Service.

Rodenstock Plusprogramma

In het Rodenstock Plusprogramma komen alle aantrekkelijke diensten en garanties samen. Het Rodenstock Plusprogramma bestaat uit een Rodenstock PlusCard, een gemerkt certificaat, waarin u in alle opzichten kunt vertrouwen op een kwaliteitsproduct.

6-maanden Gewenningsgarantie voor alle Rodenstock multifocaalglazen

Mocht u onverhoopt toch niet in staat zijn te wennen aan uw nieuwe Rodenstock brillenglazen, dan biedt Rodenstock u zekerheid met de 6-maanden Gewenningsgarantie. Basseleur Optiek zal op vertoon van de Rodenstock PlusCard de Rodenstock brillenglazen vervangen voor een geschikt ander paar glazen in dezelfde sterkte. Indien de garantie is verstreken is er geen recht meer op vergoeding.

24-maanden Kwaliteitsgarantie

Rodenstock staat voor eersteklas kwaliteit. Hierdoor krijgt u gegarandeerd de juiste werking en duurzaamheid van uw merkglazen. Indien de brillenglazen een kwaliteitsfout vertonen binnen een periode van 24 maanden na de aankoop, is het raadzaam om terug te komen naar Basseleur Optiek. U ontvangt vervolgens hetzelfde type brillenglas ter vervanging met dezelfde correctiewaarde. Deze kwaliteitsgarantie geeft u de zekerheid die u mag verwachten bij de aankoop van merkglazen.

Traveller Service

De exclusieve Traveller Service is speciaal bedoeld voor Rodenstock multifocaaldragers. Deze service biedt u de zekerheid bij het reizen in het buitenland (binnen Europa). Als een bril bij een verblijf in het buitenland beschadigd raakt of verloren gaat, wordt er in korte tijd een set noodbrillen met een voor u geschikt verte- en leesgedeelte direct op het verblijfadres afgeleverd. Zo kunt u uw vakantie met goed zicht vervolgen en weer veilig thuiskomen.